Restaurang och mötesplats med hållbarhet som hjärtefråga

Sveriges västligaste restaurang!

Om oss

Kosterhavets Ekobod ägs och drivs av Ulf Eriksson med familj och vänner. Ulf har hela sitt liv spenderat stora delar av året på Koster och öarna har alltid haft en speciell plats i hjärtat. Ulf är nu forskare och konsult inom hållbar stadsplanering och arbetar för levande och hälsofrämjande samhällen i Sverige och Europa. Ulf är Assisterande professor i Hållbar stadsplanering vid Strömstad akademi. För att minska vår miljöpåverkan sköter vi alla våra transporter på ön med lastcykel. 

Idén om att starta en verksamhet på Koster har mognat fram under många år. Att bidra med en härlig restaurang och mötesplats för öbor och besökare har lockat länge. Maten lagas på plats, flera av rätterna med koppling till mormor och morfar Anna och Åke.

Förutom mat och dryck anordnar vi öppna event med underhållning och inspiration, och vi tar emot sällskap vid namngivningsceremonier, dop, bröllop och andra högtider.

Mer information om Ulfs bakgrund och publikationer finns här: https://www.linkedin.com/in/drueriksson

Skrivet om Kosterhavets Ekobod:
Göteborgsposten 2019-04-21: "Unikt att få vara på en sån här plats"
Strömstads tidning 2019-04-08: "Kristian Anttila ger påskkonsert på Nordkoster"
Göteborgsposten 2018-05-30: "Mormors småsoppa och morfars makrill"
Strömstads tidning 2017-11-20: "Poddradio om Koster och öfolket"
Bohusläningen 2017-10-03: "Restaurang vill bidra med hållbarhet"
Strömstads tidning 2016-12-07: "Vill öppna restaurang på Nordkoster"

Kontakta Ulf på ulf.eriksson@kosterhavetsekobod.se, +46 (0) 736 794 056 eller kom förbi och säg hej på Kosterhavets Ekobod.